NBD Biblion

Skilled Servicedeskmedewerker - Zoetermeer

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 25-05-2016 Functiecategorie ICT - Services & Support
Standplaats Zoetermeer Niveau Professional
Opleidingsniveau MBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 22 Salaris Conform CAO Openbare Bibliothek...

Wij zijn voor de Business Unit ICT op zoek naar een Skilled Servicedeskmedewerker voor 21,6 (0,6 fte) uur in de week.


Bedrijfs- en afdelingsprofiel

NBD Biblion (gevestigd in Zoetermeer, ruim 150 medewerkers) is dé integrale servicepartner voor de openbare bibliotheekbranche waarbij innovatie in een hoog vaandel staat.

We leveren een compleet pakket producten en diensten die bijdragen aan het succes van de bibliotheek of (school)mediatheek. Niet alleen maken we miljoenen boeken per jaar uitleenklaar, we leveren ook duizenden recensies en promotiemateriaal aan bibliotheken, faciliteren toegang tot databanken en ondersteunen bibliotheken in backofficetaken.

Onze organisatie is onlangs een nieuwe weg ingeslagen en daar hebben we pioniers bij nodig. Daarom zoeken we jou! Je bent ondernemend, verantwoordelijk en hebt de drive een essentiele bijdrage te willen leveren om samen op weg te gaan naar een pro-actieve organisatie. Hierbij zijn heldere en korte communicatielijnen van groot belang. We willen zeer tevreden klanten en dat bereiken we door nóg meer samen te werken met klanten en partners.


We gaan van een hierarchisch naar laagdrempelig, innovatief, flexibel, klantgedreven en zeer gericht op samenwerken.

De Business Unit ICT is hierdoor ook sterk aan het veranderen: van Coso naar Cobit, van een reactieve naar een pro-actieve afdeling. De komende jaren ligt de focus op het optimaal inzetten van een nieuwe infrastructuur en het ontdekken van nieuwe trends op het ontwikkelgebied.

We bieden je een prettige werksfeer, waarbij veel ruimte is voor initiatieven, zelfontwikkeling en een open manier van werken.

Functieprofiel

Als Skilled Helpdeskmedewerker ben je verantwoordelijk voor een tijdige en correcte (eerstelijns) ondersteuning aan de gebruikers van de systemen en applicaties. Je analyseert problemen, controleert de kennisdatabank t.a.v soortgelijke incidenten en oplossingen, houdt de kennisbank up to date en lost het probleem uiteindelijk op. Zo nodig kun je hiervoor een 2e lijns collega aanwijzen.

Tijdens dit proces bewaak jij de voortgang en koppel je deze informatie terug aan de desbetreffende contactpersoon. Ook ben je verantwoordelijk voor het aansluiten van apparatuur, het installeren en configureren van soft- en hardware op werkplekken en andere devices en het wegwerken van bekabeling.

Als Skilled Servicedeskmedewerker ben je daarnaast verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud aan het servicepakket van NBD Biblion. Je beheert en controleert de procedures en werkinstructies met betrekking tot de systemen en controleer je de werking van de systemen middels procedures. Je onderhoudt ook de kennisdatabank en de CMDB (Configuratie Management Database).

Je zult management rapportages opstellen voor de indicator efficiency helpdesk en knelpunten en overschrijdingen van tijdslimieten signaleren en dit rapporteren aan de Manager ICT.

Naast verschillende helpdesk taken zal je ook verschillende receptie taken uitvoeren. Je registreert en ontvangt bezoekers, je informeert de desbetreffende collega(s) over de komst van hun bezoek en verwijst de bezoekers door.

Benodigde vaardigheden en persoonlijke kwaliteiten

 • Je hebt een technische opleiding op MBO 4 niveau aangevuld met minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • Je hebt de opleiding Microsoft MCSE desktop infrastructure gevolgd of je bent bereid deze te volgen;
 • Je hebt goede kennis van automatiseringspakketten zoals Topdesk en Microsoft Office;
 • Je bent in het bezit van een gedlig BHV en AED diploma, of je bent bereid deze te halen;
 • Je werkt gestructureerd, je bent stressbestendig en je hebt een groot analytisch vermogen;
 • Je bent representatief, klantvriendelijk en servicegericht;
 • Je bent comminicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je beheerst de Nederlandse en de Engelse taal goed;
 • Je bent bereid te werken op onregelmatige werktijden (afwisselend tussen 7.00 uur en 19.00 uur) en bent bereid standby te staan.

Wij bieden

 • Een prettig werkklimaat met veel uitdaging en persoonlijke verantwoordelijkheden;
 • Een innovatieve organisatie die gericht is op kwaliteit en dienstverlening;
 • Werken in een nieuw modern pand;
 • Een ruim opleidingsbudget;
 • Goede doorgroeimogelijkheden;
 • Salaris in overeenstemming met de zwaarte en uitdaging van de functie en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Heb je belangstelling voor deze functie, stuur dan je CV en motivatiebrief t.a.v. Claudia Oostenbrink, recruiter. Solliciteer via de solliciteerbutton op deze pagina.

 

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Services & Support
Branch(es) Drukkerij / Grafimedia
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden servicedesk; ict; mbo; topdesk; microsoft

Contactgegevens

Contactpersoon Claudia Oostenbrink

Vestigingsplaats

Solliciteer